All participants add their ideas, inspired by virtual events held around the world by local organizers in each city. The city with the most ideas will receive the award for the most creative city.
Μαθητές, γονείς, περιβάλλον, όλοι.
Τα παιδιά παίζοντας ένα διαδραστικό παιχνίδι αυτό του κρυμμένου θησαυρού, μαζεύουν τα σκουπίδια και καθαρίζουν το περιβάλλον (παραλίες, δάση) και στο τέλος της διαδρομής που έχουμε φτιάξει για εκείνα, με συγκεκριμένες οδηγίες καταλήγουν στο να βρούν το θησαυρό κυριολεκτικά (έπαθλο) και μεταφορικά (το καθαρό περιβάλλον).
Ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα σύγχρονα προβλήματα του περιβάλλοντος μέσα από αυτή την περιπέτεια.
Αυτό που χρειαζόμαστε για τον κρυμμένο θησαυρό είναι η συμμετοχή των παιδιών και των καθηγητών και η θέληση για παιχνίδι.
Επίσης θα χρειαστούν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους ανρώπους, γάντια, σακούλες, τσιμπίδες για τα απορρίματα και το έπαθλο του κρυμμένου θησαυρού. Ένας χορηγός θα μπορούσε να αναλάβει τα έξοδα αυτά.
Ο χώρος υλοποίησης είναι το φυσικό περιβάλλον.
Η ομάδα έχει ήδη δημιουργηθεί, είναι η ομάδα που υπέβαλε την ιδέα αυτή από τις εγκαταστάσεις της Άνοιξης στην Αθήνα. Αποτελείται από τα εξής μέλη της BIC:
Αντωνίου Γιάννης, Παππάς Ευάγγελος, Κατσάνος Αλέκος, Σπυριδάκος Βασίλης, Κουρμπέλης Θεοδόσης, Παληογιάννης Χρίστος, Σταυράκη Δήμητρα, Αρμελινός Δημήτρης.
Οι παραπάνω μαζί με τους καθηγητές της κάθε ομάδας θα οργανώνουν αυτό το επιμορφωτικό παιχνίδι. Όλοι νοιάζονται για το περιβάλλον, την υγεία των παιδιών τους και όλου του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μια καθημερινή ημέρα, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι αυτό παρέχεται από το σχολείο. Κάθε γκρουπ είναι μια χωριστή μέρα σε χωριστή τοποθεσία ή πολλά γκρουπ την ίδια μέρα σε διαφορετικές τοποθεσίες.
Τα παιδιά ενθουσιάζονται για παιχνίδια μυστηρίου. Ποιό θα είναι άραγε το έπαθλο; Τι μηνύματα θα κρύβονται πίσω από τα σκουπίδια; Μηνύματα που θα σε φέρνουν πιο κοντά στον κρυμμένο θησαυρό και ταυτόχρονα θα μαθαίνεις χρήσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον, π.χ. πόσα χρόνια χρειάζονται για να αποσυντεθεί το πλαστικό, που καταλήγουν τα σκουπίδια, πως βλάπτουν τα θαλάσσια πλάσματα; Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε.
Η Ελλάδα έχει τα ομορφότερα μέρη και όλα τα σχολεία έχουν κοντά τους κάποιο πάρκο, δάσος ή παραλία. Η ιδέα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αρχικά στην Αθήνα και στα σχολεία της περιοχής που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της BIC.
Έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία και οι καθηγητές θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να το συνδέσουμε με τα μαθήματα του σχολείου.
Το οικονομικό κόστος μπορεί να καλυφθεί από χορηγούς και σταδιακά να καθιερωθεί στα σχολεία.